Bandningsmaskiner för säker frakt och förvaring

Bandningsmaskiner för säker frakt och förvaring

Om du behöver emballera varor för att kunna frakta eller förvara dem på ett säkert sätt är bandningsmaskiner ett smart och effektivt sätt att få jobbet gjort.

För att kunna skicka varor på ett smidigt och säkert sätt, utan att de tar skada kan de behöva emballeras med hjälp av en bandningsmaskin. Bandningsmaskiner kan även användas på lager eller i affärer för att fixera varor på en pall, för en säker förvaring. Vilken bandningsmaskin du ska välja beror bland annat på vilket material du ska emballera eller fixera, hur mycket det väger, och hur det ska förpackas.

Vilken bandningsmaskin passar just dina behov?

Oavsett vad du ska emballera kan du alltid höra av dig till en specialist på bandningsmaskiner för att får tips och råd om vilken bandningsmaskin som fungerar bäst för att tillgodose just dina behov, men för att ha något att utgå från kan du nedan läsa om olika typer av bandningsmaskiner och dess olika funktioner. Varför inte välja en kompakt bandningsmaskin med hjul, som enkelt kan flyttas mellan olika platser.

Helautomatiskt, halvautomatiskt eller handbandningsmaskiner

En helautomatisk bandningmaskin genomför hela bandningsprocessen. Den är sensorstyrd, och om du skulle vilja kan du även köra den manuellt.  Den drar åt, svetsar ihop bandet och gör hela processen automatiskt, med hjälp av en inbyggd värmesvets. En halvautomatisk bandningsmaskin kan användas för att förpacka olika produkter, och en person sköter den via pedal eller knapp. Även en halvautomatisk bandningsmaskin kan dra åt och svetsa ihop bandet automatiskt. Handbandningsmaskiner är för bandning av mindre varor, och är enkel att ta med sig om du får uppdrag att emballera på olika platser. Det kan vara bra när man går runt på ett stort lager.

Bandningsmaskiner för plast eller stålband

Om du behöver mycket hög hållfasthet och låg töjning på ditt emballage, eller när varorna som ska förpackas är mycket varma, bör du välja en bandningsmaskin för stålband. Behöver du å andra sidan hög töjbarhet bör du välja en bandningsmaskin för plastband. Det finns numera plastband som är så pass hållbara att stålband sällan behövs. Ofta kan du finna en bandningsmaskin som fungerar för att emballera eller fixera gods av många olika storlekar, och du kan beställa en bandningsmaskin som anpassas och tillverkas efter just dina specifika behov. Vi hoppas att du finner den bandsmaskin som passar dina behov bäst, så att du kan förpacka dina varor på ett snabbt, effektivt och säkert sätt.