Välj trafikskola

Det finns en mängd trafikskolor att välja på när du ska övningsköra, samt olika paketlösningar och varianter. Kvalitet och pris kan variera mycket, det är därför viktigt att du väljer väl. Här tipsar vi om vad du bör tänka på när du väljer trafikskola.

Stor valmöjlighet

Det finns många trafikskolor i de flesta städer. Förmodligen finns det en mycket nära där du bor. Även om det kan vara frestande att välja din närmsta trafikskola kan det dock vara klokt att titta närmare på vilken som är den bästa trafikskolan i ditt närområde, eller åtminstone ta reda på om den trafikskola du tänkt välja uppfyller viktiga grundläggande krav. Annars finns det en risk att din övningskörning blir onödigt krånglig, trots att du har nära till din trafikskola.

Att tänka på

  • Priser: Att ta körkort är ganska dyrt, och särskilt om man är student och inte har börjat jobba handlar det om mycket pengar. Jämför därför priser. Kanske är det bättre med en trafikskola som ligger lite längre bort men som är billigare. Ofta har trafikskolorna olika paketpriser. Vilket som passar dig bäst beror på över hur lång tid du vill ta körkortet samt om du även har möjlighet att övningsköra privat med någon.
  • Utbud: Utbudet är generellt sett desamma på de flesta trafikskolor, men du bör ändå kolla att din trafikskola erbjuder allt du behöver och till ett rimligt pris, samt att de kan hjälpa dig med de olika praktikaliteter som krävs för att ta körkort.
  • Bra lärare: Det kanske absolut viktigaste när du väljer din trafikskola är att de anställda är bra lärare. Denna information kan du inte ta reda på via trafikskolans hemsida, eftersom de flesta trafikskolor hävdar att de arbetar med de bästa lärarna. Däremot kan du prata med personer som håller på att ta eller har tagit körkort och fråga vilka lärare de rekommenderar. Du kan även hitta rekommendationer och recensioner på internet. Självklart kan det variera mycket även inom en skola, men om skolan generellt sätt är bra är chansen kanske större att du får byta lärare om den du får tilldelad skulle vara dålig. Du kan även önska en specifik lärare om någon skulle rekommendera dig en särskilt bra lärare på en viss trafikskola.

Vi hoppas att du hittar en trafikskola som passar bra och att det går precis så smidigt som du önskar att ta körkortet. Lycka till!