Gör vardagsrummet lite mysigare

Gör vardagsrummet lite mysigare

Vardagsrummet är det rummet vi gärna sätter oss ner och slappnar av i. Det är ofta här vi umgås, tittar på tv och har det bra i största allmänhet. Således är det vanligt att man gärna vill fixa till vardagsrummet så gott det går. Inte bara så att det blir snyggt, utan också så att det bir mysigt och trevligt att spendera tid i. Det finns framförallt två saker som är bra att arbeta med – textilier och ljus.

Plädar

Ett enkelt sätt att göra soffa, fåtölj och andra sittmöbler lite trevligare är att förse dem med plädar. När det är börjar bli kallt kan det vara riktigt skönt att sätta sig ner i soffan och dra pläden över sig. Plädar finns i alla möjliga olika typer av material och färger, så det är vanligen inga problem att matcha dem med vardagsrummets övriga interiör.

Ytterligare en fördel med plädar är att de är billiga. Har du tur kan du hitta riktigt fina exemplar som inte kostar mer än några tiotalskronor styck. Om du handlar på lågprisvaruhus kan du pressa priserna ordentligt.

Gardiner

Gardiner har en förmåga att rama in rum. Hur än gardinerna ser ut, kommer det att smitta av sig på resten av rummet. När man inte har gardiner, utan kanske bara persienner, tenderar det att se lite sterilt eller tråkigt ut. En viktig nyckel i att skapa ett trevligare vardagsrum är att arbeta med textilier. Gardiner är ofta stora (även om det inte måste vara så) och ger ett tydligt avtryck i rummet.

Välj gardiner efter smak, material, form, rum och väder. I vardagsrummet kanske till exempel tyllgardiner inte gör sig bra under årets kallare månader. Mörkläggningsgardiner är kanske inte heller direkt något som lämpar sig bra i ett vardagsrum. Snarare gör de sig bättre i ett sovrum med mycket ljusinsläpp.

Ljus

Att tända ljus är ett enkelt sätt att göra vardagsrummet lite trevligare att vara i. Det är enkelt och billigt och gör samtidigt en stor skillnad för atmosfären. Belysningen i allmänhet är avgörande för stämningen i rummet. Se till att dra ner övrig belysning, ta fram dina plädar, sätt upp rätt gardiner och tänd några ljus för att få en riktigt härlig hemmakväll.