Tre kosttillskott vid viktnedgång

Det finns mycket du kan göra för att gå ner i vikt och det krävs många olika metoder för att verkligen lyckas: Man måste äta hälsosamt och se över sin kost, träna smart för att förbränna fett, sova tillräckligt många timmar och undvika stress. Alla dessa steg är steg som kroppen måste ta hand om själv. Man kan dock ge den lite hjälp på vägen och underlätta olika processer för att påskynda viktminskningen. Denna hjälp är i form av kosttillskott: Olika preparat och tabletter med innehåll som gör underverk för kroppen och viktnedgången. Alla kosttillskott ör dock inte bra för viktminskning. Vissa hjälper dig att bygga muskelmassa, något som gör att du ökar i vikt. Du måste alltså se över kosttillskottens funktion och effekt innan du använder dig av dem för att gå ner i vikt. Här listar vi tre av kosttillskott som hjälper dig på vägen till din dröm vikt.

Fettsyror

Som de flesta säkert redan känner till är det väldigt nyttigt med att äta fet fisk, till exempel lax. Det är dock få som vet att det även kan hjälpa till att tappa kilon. De nyttiga omega-3 fettsyrorna i fet fisk har en rad positiva effekter varav en av dem faktiskt är ökad fettförbränning. Om man äter fet fisk mindre än tre gånger i veckan är omega-3 tillskott en bra lösning. Man får nytta av den fettförbrännande effekten utan att tillföra många kalorier till kroppen.

En annan grupp fettsyror kan även hjälpa dig att minska i vikt. Dessa kallas CLA och ökar fettförbränningen och minskar vikten vid sömn. CLA finns i kött, ägg och mejeriprodukter men även som kosttillskott.

Vitaminer och mineraler

När man vill minska i vikt äter man oftast mindre, även av det som är nyttigt till exempel frukter och grönsaker. Man måste därför se till att kroppen fortfarande får allt den behöver. Vitaminerna krävs för att en rad livsviktiga processer i kroppen ska kunna fungera och antioxidanterna behövs för att skydda din kropp mot stressen stress som uppstår i samband med hård träning och kaloriunderskott. Det är även lätt hänt att du får brist på en rad livsnödvändiga mineraler såsom järn, zink och magnesium. Det finns en mängd vitamin- och mineraltillskott att ta.

Karnitin 

Fettförbränningen begränsas främst av fettets transport in till muskelns förbränningsugn, den så kallade mitokondrien. Helst skulle man vilja att mitokondrien alltid skulle vara öppet, men det krävs en nyckel för att fettet ska få komma in och förbrännas. Den nyckeln heter karnitin och är en aminosyra. Karnitin finns i form av tillskott.