SMS-lån har faktiskt flera viktiga fördelar

SMS-lån har omgärdats av en hel del kontroverser och negativ uppmärksamhet i media under årens lopp. Samtidigt är det också viktigt att uppmärksamma att dessa små lån har flera fördelar för konsumenter som använder dem på ett ansvarsfullt sätt. Läs vidare för att lära dig mer om fördelarna!

Vad är ett SMS-lån egentligen?

Ett SMS-lån är ett mindre och kortfristigt lån som ofta används för att täcka oförutsedda utgifter. Dessutom använder sig vissa konsumenter av dessa lån för att ta sig ur tillfälliga ekonomiska nödsituationer. Till skillnad från traditionella lån är nämligen dessa utformade för att betalas tillbaka snabbt. Lånet sträcker sig sällan längre än ett par veckor eller en månad framåt i tiden.

3 fördelar med dessa små lån

Det finns flera fördelar med dessa små lån. Till de fördelar med SMS-lån som vi vill belysa i denna artikel hör dessa:

  1. Snabb och enkel tillgång till pengar. Dessa små lån har fördelen att du snabbt och enkelt kan få tillgång till pengar att låna via dem. Inte sällan har du pengarna på ditt bankkonto redan samma dag som du har valt att ansöka om lånet. I andra fall tar det upp till 24 timmar, eller tills nästa bankdag, innan pengarna kommer in på ditt konto. Därmed kan du ansöka om ett sådant lån när du behöver betala oförutsedda utgifter såsom en extra hög elräkning eller kanske en oväntad tandläkarkostnad.
  2. Låg tröskel för dig som ansöker. En annan fördel med dessa lån är att tröskeln för att bli beviljad ett sådant är relativt låg. Du behöver till att börja med vara 18 år eller äldre och ha en fast inkomst. Detta är generellt sett grundkraven som ställs på dig som söker. Utöver detta behöver du även ha ett bankkonto som pengarna kan betalas ut till. I övrigt varierar kraven beroende på hos vilken långivare du ansöker om ett lån.
  3. Ingen säkerhet krävs. En annan viktig fördel med dessa lån är att de inte har någon säkerhet. Vad vi menar med detta är att långivaren inte ställer några som helst krav på säkerhet för lånet. Därmed behöver du inte pantsätta en viktig tillgång som du riskerar att förlora om du inte kan betala tillbaka ditt lån i tid.