Konstnärsmaterial av hög kvalitet

Konstnärsmaterial av hög kvalitet

De flesta av oss började rita när vi var unga. På den tiden brydde vi oss inte särskilt mycket om vilka material och verktyg vi använde oss av. Vi kanske inte ens funderade alls på saken. En vanlig penna och lite papper räckte ofta gott. När man blir äldre och utvecklas som konstnär blir dock de konstnärsmaterial och verktyg man använder sig av allt viktigare. Kopplingen mellan material av hög kvalitet och högkvalitativa konstverk blir allt tydligare med åldern. Det är därför inte konstigt att konstnärer på uppgång vill ha de bästa möjliga materialen som finns att tillgå.

Om du börjar bli seriös med dina konstverk, oavsett vilken ålder du befinner dig i, kan det därför vara dags att även bli seriös när det gäller dina konstnärsmaterial. Här går vi igenom några av de viktigaste materialen och verktygen för en konstnär som börjar ta sitt tecknande på allvar. Här fokuserar vi endast på tecknande i gråskala, vilket gör att du som tecknar i färg kan behöva andra konstnärsmaterial.

Konstnärsmaterial för tecknaren på uppgång

Det mest uppenbara en tecknare på uppgång behöver är ritpennor av hög kvalitet. Alla tecknare har ett visst varumärke som de känner en koppling till. Det går dock inte att veta vilken tillverkare av ritpennor som kommer bli din favorit om du inte testar några olika. Ritpennor förpackas vanligtvis i fina stålburkar och kan ofta innehålla hela spektrat av grå nyanser. En bra uppsättning ritpennor är utan tvekan det konstnärsmaterial som är allra viktigast för dig som tecknar.

Nästa konstnärsmaterial som alla tecknare behöver är en bra skissbok. Alla kan ha en bok med blanka sidor, men bara den som faktiskt blir fylld med teckningar på daglig basis är riktigt värdefull. På samma sätt som en elitidrottare kan behöva träna i flera timmar för att förbättra sin prestationsförmåga, behöver du som tecknar öva upp din färdighet. Även om din skissbok kanske aldrig ses av någon annan än dig själv, är den ofta en bidragande faktor till framgångsrika konstverk.

Du behöver också en uppsättning radergummin. Olika suddgummin ger olika märken, vilket gör att du behöver anpassa dig efter den yta du ritar på.