Historien bakom Dr Martens skor

Historien bakom Dr Martens skor

Märket Dr Martens skapades redan på 1940-talet av en tysk läkare vid namn Klaus Märtens. Dr Martens skor är numera kända över hela världen och ett ikoniskt skomärke. Dr Martens skor har en tidlös design och skorna är av mycket hög kvalitet. De tillverkas för hand av det bästa lädret som finns att tillgå på marknaden. När du väl har köpt ett par Dr Martens skor kan du ha dem i evigheter, de är nästintill omöjliga att slita ut och blir aldrig omoderna.

Vad utmärker Dr Martens skor?

Dr Martens skor har många utmärkande drag. De flesta förknippar nog Dr Martens skor med kängor med ganska högt skaft men de tillverkar också lågskor. 8-hålskängorna i djupröd färg är en klassiker men fler och fler har på senare år fått upp ögonen för andra modeller av Dr Martens skor. Alla modeller ha sulor som är tillverkade i gummi och som påminner om militärkängor. De har alltid ett grovt mönster som ser ut som hjulen från en traktor. Dr Martens skor har en grov snörning och andas attityd och självsäkerhet.

Hur går man in ett par Dr Martens skor?

Alla som någon gång har ägt ett par Dr Martens skor vet att det tar ett tag att gå in dem. Felet många gör är att man använder dem på en gång utan att sakta vänja foten vid skorna. Dr Martens skor måste man gå in varsamt under flera veckor, annars riskerar man att få jätteont i fötterna. Dr Martens skor tillverkas av ett speciellt läder som är väldigt slitstarkt men också väldigt hårt mot foten i början. Trots att lädret kan upplevas som hårt i början så blir det ofta med tiden som en andra hud för fötterna, under förutsättningen att man sköter om sina Dr Martens skor på rätt sätt.

Hur tar man hand om ett par Dr Martens skor?

Om man tar väl hand om sina Dr Martens skor kan de hålla väldigt lång tid. Det är viktigt att varje månad behandla skorna med både läderbalsam och impregnering för att de ska kunna motstå vatten och fukt. Utan detta skydd kan det bli sprickor i dina Dr Martens skor. Även sömmarna på skorna kan förstöras om man inte använder impregneringsmedel. Förvara aldrig dina Dr Martens skor nära ett element för då riskerar du att lädret spricker. Det bästa är att förvara skorna på ett torrt och svalt ställer när du inte använder dem.