Färja till Tyskland

Mellan Trelleborg och tyska Sassnitz reser du enkelt med färja utan att behöva oroa dig för broavgifter. Resan tar fyra timmar och en kvart och ombord på färjan kan du spara uppemot 60% på dricka, kosmetika och parfym jämfört med de priser som gäller iland. Framme i Sassnitz kan du besöka Stena Lines bordershop och handla alkohol, läsk och godis till en billig penning. Att shoppa i gränsbutiken är förstås långtifrån det enda som finns att göra på den tyska sidan av Östersjön! Med badstränder, havsakvarium och olika vatten- och temaparker finns det någonting för alla åldrar att upptäcka på ön Rügen och det tyska fastlandet.

Färjebiljett Trelleborg-Sassnitz

Din färjebiljett mellan Trelleborg och Sassnitz bokar du enkelt och bekvämt på Stena Lines webbplats. En dagstur från Trelleborg till Sassnitz kostar från 129 kronor per person medan en enkel färjebiljett mellan Trelleborg-Sassnitz för en person med bil kostar från 249 kronor. För ytterligare passagerare tillkommer vid enkel biljett 144 kronor för vuxen och 58 kronor för barn. En tur- och returresa mellan Trelleborg och Sassnitz för fyra personer med bil kostar från 1299 kronor.

Turistmål

Sassnitz ligger på Rügen, Tysklands största ö. Staden Bergen auf Rügen, 25 minuter sydväst från Sassnitz, erbjuder såväl shopping som en bra utgångspunkt för utforskning av resten av ön. 15 minuter nordväst från Sassnitz ligger temaparken Dinosaurieland Rügen, som är ett populärt stopp bland barnfamiljer. På ön finns också en skogsklätterpark vid namn Seilgarten Prora, som är inriktad mot barn och ungdomar. En mil från denna klätterpark ligger Karls Erlebnis-Dorf i Zirkow, vilket är en mångfasetterad nöjespark för barn. En halvtimmes bilresa söderut från Sassnitz ligger badorten Sellin, som med sina fina stränder och vandringsstråk är ett populärt resmål för badsugna turister från hela Nordeuropa.

Via hamnstaden Stralsund, en 45 minuters bilresa från Sassnitz, ligger hela det tyska fastlandet öppet för utforskning via E251. Från Stralsund ligger faktiskt även Polen inom räckhåll då Świnoujście, även detta en hamnstad, endast ligger en och en halv timmes bilresa från denna plats. I Stralsund ligger också vattenlandet Hansedom, som med vattenpark, gym, rackethall, klättervägg och spa har någonting för alla! Som om inte det vore nog ligger även det marina museet Detsches Meeresmuseum, med sitt spektakulära havsakvarium, i Stralsund.