Avskräck inbrottsförsök med hjälp av larm

Avskräck inbrottsförsök med hjälp av larm

Det finns mängder av inbrottslarm på marknaden, från avancerade kameror till kontaktlarm och mycket mer. Det finns dock vissa saker som gör det svårare för tjuvar och brottslingar att ta sig in i låsta utrymmen, exempelvis högkvalitativa lås, dörrar och fönster. Dessa är lika viktiga som ditt inbrottslarm trots allt. Det finns även andra sätt att förebygga inbrott, bland annat genom att använda dig av dina grannar och genom att ha inbrottslarm som syns och låter när de utlöses.

Larm som låter högt

En vanlig egenskap hos många inbrottslarm är förmågan att låta extremt högt när något utlöser larmet. Syftet med larmet är att först och främst avskräcka försöket. Om de ser att det finns larm så kommer brottslingarna förmodligen att välja ett annat mål eller strunta i inbrottet helt. Gör de ändå ett inbrott så kan det höga ljudet störa brottet och även göra att andra uppmärksammar det pågående brottet. Slutligen kan larmet göra att inbrottet inte leder till alltför stor skada och hög kostnad.

Inbrottslarm för båtar

Om du har en båt så är du säkert medveten om att det finns en viss risk för att någon gör inbrott och stjäl värdefulla delar. Det händer att brottslingar tar sig in i båtgarage och tas loss motorn. Förutom ett inbrottslarm med kamera som är riktad mot de potentiella förövarna kan det även vara bra att fästa en GPS-sändare på motorn. Det finns flera sådana sändare att hitta på marknaden och de är enkla både att installera och sedan använda. En avancerad GPS-sändare har ett eget batteri som räcker mycket länge och den gör det även möjligt att se vart motorn befinner sig. Du kan ange olika parametrar för när den ska larma din telefon, exempelvis om den rör sig utanför ett visst område.

Tips för att avskräcka inbrott hemma

Om du är på semester och vill kunna avskräcka inbrott så kan det vara bra att installera lampor och timers som kan slå på och stänga av ljuset. Detta gör att de ser ut som om någon är hemma, något som minskar risken för inbrott väsentligt. Du kan även använda dig av dina grannar, exempelvis genom att be grannen ta hand om breven, göra spår på snön under vintern eller lägga sopor på soptunnan. Syftet är helt enkelt att få det att framstå som om att någon är hemma trots att ni kanske är på semester utomlands.