Nikon slåss om positionerna gällande actionkameror

Att actionkameror verkligen revolutionerat sättet att dokumentera sina äventyr är det få som inte håller med om. På ryggsäcken, på hjälmen eller varför inte på cykelns ram – kameran är liten och får plats nästan överallt. Efterfrågan är stor och därmed har allt fler företag även valt att satsa hårdare på att bredda utbudet.
Nu kommer även Nikon att börja slåss om kunderna som är intresserad av att investera i en actionkamera. Inte helt oväntat är det kvalité som står i fokus. Här handlar det inte om de billigaste kamerorna utan om kvalitetskameror som vänder sig till de som verkligen eftersträvar kvalité i sitt filmande.

Bland annat kommer kameran att ha följande funktioner:

KeyMission360 – Genom denna funktion kan en 360-graders bildvinkel skapas och därmed kan bilder skapas som blir mycket effektfulla. Kameran är uppbyggd av två stycken separata fisheye-objektiv. Det är dessa två tillsammans som skapar effekten av 360-graders vinkel.

4K Video – Bildkvalité på högsta nivå vilket även är ett måste då actionkameror filmar det som är allra svårast att få bra kvalité på, dvs. personer och saker i snabb rörelse. Stillbilder kommer även att sparas i

4K UHD-storleken vilket innebär att de sparas i 8MP storlek.
Vattentät – En sak som skiljer billiga actionkameror mot de billiga är hur vattentätat de är. Denna kamera kan användas ner till 100 meter och är därmed en kamera som kan följa med oavsett äventyr.
Kameran heter Nikon KeyMisson 360 vilket just kommer av funktion med den stora bildvinkeln. Vid skrivandets stund har inte onlinebutikerna i Sverige ännu hunnit prissätta kameran. Återförsäljare har än så länge enbart fått tagit del av bilder, recensioner och video på kameran. Hur det kommer att mottas av marknaden återstår därmed att se.

Brett utbud

Det har varit ett antal aktörer som tagit sig ut på marknaden efter framgångarna som stavas go-pro. Både Sony och Garmin har jobbat för att erbjuda alternativ och nu är det Nikon som kommer ut med sin kamera. För att hitta tillbehör, minneskort och annan utrustning för actionkameror rekomenderar vi outdoorexperten.se